Dorpentoernooi 7 maart 2020

Elk jaar organiseren de judoverenigingen uit Diever, Noordwolde, Beilen, Hoogeveen, Meppel en Westerbork de dorpentoernooien. Dit zijn judowedstrijden voor beginnende wedstrijdjudoka’s die nog geen of weinig
wedstrijdervaring hebben. De judoka’s krijgen veel uitleg over de regels voor, tijdens en na de wedstrijd. Voor het eerst deed de judo vereniging uit Ruïnen mee met elf judoka's. Afgelopen zaterdag vond het vijfde toernooi plaats in Westerbork. In totaal waren er ruim 70 judoka’s die deelnamen aan het Dorpentoernooi in Westerbork.
Er waren in totaal 13 poules. Van JV Kubi Nage uit Westerbork deden Douwe Haaijer, Eva Kort, Tim van der Heijden, Maurice Speelman, Ninah de Boer en Pepe Nijenhuis. Voor Pepe en Ninah was het de eerste keer dat ze meededen aan een judotoernooi. Beiden vonden het erg spannend. Ninah liet mooi judo zien, maar
werd een paar keer verrast door de tegenstander waardoor ze de partij verloor.
Pepe deed ook erg zijn best. Ninah en Pepe werden vierde in hun poule.
Eva deed voor de vijfde keer mee met een Dorpentoernooi en kreeg naast een medaille ook een kanjerbeker en een diploma. Op de mat liet ze goed judo zien, maar helaas waren de tegenstanders haar te snel af.
Douwe en Tim waren ook goed bezig op de mat en lieten goede inzetten zien.
Beiden kregen de vierde plaats in hun poule.
Maurice uit Westerbork trof Mark uit Ruïnen op de mat. Beide jongens zaten bij elkaar in een kleine poule. Ze waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Maurice ging voor de winst en won een van de partijen met een mooie schouderworp.
Hij werd eerste in zijn poule. Op de bank tussen de wedstrijden door konden ze het ook goed met elkaar vinden.

Meer foto’s zijn te zien op de facebookpagina:
https://www.facebook.com/Kubinage.Westerbork/