Dorpentoernooi Meppel 11 juni 2022

Voor de eerste keer sinds twee jaar werd er weer een Dorpentoernooi georganiseerd in Meppel. Dit zijn judowedstrijden voor beginnende wedstrijdjudoka’s die nog geen of weinig wedstrijdervaring hebben. De judoka’s krijgen veel uitleg over de regels voor, tijdens en na de wedstrijd. Tijdens het normale wedstrijdseizoen organiseren de judoverenigingen uit Diever, Noordwolde, Beilen, Hoogeveen, Meppel, Ruinen en Westerbork de  dorpentoernooien.

In totaal waren er 80 judoka’s die deelnamen aan het Dorpentoernooi in Meppel.

Van JV Kubi  Nage uit Westerbork deden Douwe Haaijer, Luuk Zantingh, Duco van der Hatert, Merlijn van der Heijden, Jesse Bloem en Kees Kuivenhoven mee.

Merlijn liet zien dat hij  zijn technieken goed gebruikte om zijn tegenstanders te werpen en met een houdgreep de partijen te winnen. Hij behaalde de eerste plaats van zijn poule.

De grote  verrassing  op de mat was Luuk. Hij beoefent de sport nog maar kort en behaalde de eerste plaats van zijn poule. Hij liet tactisch judo zien en verraste menig tegenstander.  Als deze uit balans raakte, zette Luuk een worp in en was  de partij gewonnen.

Douwe, Jesse, Duco en Kees waren goed bezig op de mat en lieten goede inzetten zien. Zij kregen de vierde plaats in hun poule.

 

Meer foto’s zijn te zien op de facebookpagina:

https://www.facebook.com/Kubinage.Westerbork/