Dorpentoernooi Westerbork 9 februari 2019

Elk jaar organiseren de judoverenigingen uit Diever, Noordwolde, Beilen, Hoogeveen, Meppel en Westerbork de dorpentoernooien. Dit zijn judowedstrijden voor beginnende wedstrijdjudoka’s die nog geen of weinig wedstrijdervaring hebben.

Afgelopen zaterdag 9 februari 2019 vond in Westerbork het vierde Dorpentoernooi van dit seizoen plaats.  Ruim 65 judoka’s troffen elkaar in de dojo van Kubi Nage in Westerbork. Van de judovereniging Kubi Nage uit Westerbork namen de volgende judoka’s deel: Julian Jager, Abe Grupstra,  Inge Spriensma, Maurice Speelman, Douwe Haaijer, Floor Feringa, Bjorn Oosting en Hanne Vos

Er waren in totaal 11 poules. Floor, Hanne en Bjorn zaten bij elkaar in een poule en lieten leuke partijen zien. Onderling waren ze aan elkaar gewaagd en als resultaat deelden de borker judoka’s de vierde plaats in hun poule.

In het tweede deel van de middag kwamen Douwe, Inge, Julian en Maurice de mat op. Julian en Inge zaten bij elkaar in de poule met vier andere judoka’s en lieten ook goede partijen zien. Julian en Inge deelden ook de vierde plaats. Douwe ging ook goed van start op de mat maar bezeerde zijn enkel. Hij ging toch stug door. Hij werd een paar keer verrast door zijn tegenstanders, zo kwam hij ook op de vierde plek terecht. Maurice was lekker bezig en wist zijn tegenstander te verrassen met een mooie worp of houdgreep. Hij werd tweede in zijn poule.

In het derde blok ging Abe de mat op. Hij zit nog niet zolang op judo, maar liet zien dat hij goed opgelet had tijdens de training. Abe deed goed zijn best met zijn partijen en werd eerste in zijn poule.

 

Iedereen gefeliciteerd met het behaalde resultaat en zijn medaille!

Meer foto’s zijn te zien op onze facebookpagina:

https://www.facebook.com/Kubinage.Westerbork/

 

Blok 1

Blok 2

Blok 3